dinsdag 20 november 2012

Walnotenbrood

Brood maken is een fijne klus voor een herfstmiddag. Dit brood is vrij stevig en erg lekker bij pompoensoep.


Wat heb je nodig voor 1 brood?
1 zakje gedroogde gist
500 gram speltmeel

175 gram tarwebloem
1 tl zout
1 el honing
3 dl lauwwarm water
100 gram walnoten, grofgehakt

Bereiden:
Los de gist & honing op in het water en laat even staan. Meng de meel, bloem en zout, maak een kuiltje in het meelmengsel en doe daar het gistmengsel in. Roer de mengsels door elkaar en kneed het deeg daarna ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en dek de kom af met plasticfolie, zet op een droge plek en laat 1 1/2 uur rijzen. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Sla het deeg terug en kneed even kort door, rol uit tot twee ovalen, bestrooi deze met de noten. Werk de noten door het deeg en vorm tot 2 broden. Laat de broden afgedekt ongeveer 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kerf de broden in en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar, het brood klinkt hol als het gaar is.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten