maandag 26 november 2012

Rode kool taart

Wat te doen met een halve rode kool? De Allerhande had het antwoord, maak er een hartige taart mee. De ingrediëntenlijst zag er veelbelovend uit, dat moest een topper worden. Helaas de taart was enigszins teleurstellend, de ingrediënten smaakten los inderdaad heerlijk, maar de bladerdeeg en het eimengsel voegden voor mij weinig toe. Misschien vinden jullie het wel lekker, dus hierbij het recept!



Wat heb je nodig voor 2 personen?
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1/2 rode kool, fijngesneden
Snufje suiker
1 el rode wijnazijn
1 appel
15 gram rozijnen
50 ml crème fraîche
2 eieren, losgeklopt
60 gram zachte geitenkaas
30 gram walnoten
Peper
Zout
Kleine springvorm

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette springvorm met het bladerdeeg, bak dit blind* ca. 20 minuten in de oven. Verhit ondertussen de olie in een grote pan en fruit de ui, voeg de rode kool, suiker, azijn en een scheutje water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes stoven. Schil de appel en snijdt in blokjes en voeg samen met de rozijnen aan de rode kool toe en stoof het geheel nog 5 minuten.
Roer de crème fraîche door de eieren en breng op smaak met peper en zout. Haal de blindbakvulling uit de springvorm en vul de bladerdeegbodem met de rode kool. Verdeel de geitenkaas en walnoten over de taart en schenk tot slot de eieren erover. Bak de taart 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

*Blind bakken: Bedek de bodem en zijkanten met bakpapier en vul de vorm met rijst of bonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten