vrijdag 23 november 2012

Rode kool met pinda's

Bij de winter hoort kool, lekker Hollands klaar gemaakt. Maar niet vandaag hebben we zin in een snelle maaltijd en kiezen we voor rode kool nieuwe stijl. In het oorspronkelijke recept horen kipreepjes, ik heb ze niet gemist.



Wat heb je nodig voor 2 personen?
150 gram rode of bruine rijst
Zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
1/2 rode kool, fijngesneden
1 limoen
Honing
100 gram katjang pedis (pittige pinda's)
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de ui in de olie in een wok, voeg de rode kool toe en bak 10 minuten, knapperig en gaar. Knijp de limoen uit boven de rode kool en voeg de honing en kip toe. Warm goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de rijst.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten