dinsdag 27 november 2012

Pompoenpannenkoeken

Een heerlijk herfstgerecht met een voor mij perfecte combinatie van zoet & hartig.



Wat heb je nodig voor 2 grote eters?
1/2 flespompoen, met schil zonder pitten
1 ei
200 ml melk
100 gram (volkoren)meel
Zonnebloemolie
250 gram champignons, in plakjes
300 gram spinazie
1 tl honing
1 tl dijon mosterd
1 el olijfolie
1/2 citroen
Handje cashewnoten, geroosterd
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden, leg de pompoen op de vruchtvlees kant op een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Haal het vruchtvlees uit de schil en prak fijn.

Mix het meel met een snufje zout, melk en het ei tot een glad beslag, meng de pompoenpuree door het beslag. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken, ik maakte 4 dikke pannenkoeken. Houdt de pannenkoeken warm.
Maak ondertussen een spinaziesalade, meng voor de dressing olijfolie met honing, mosterd, citroensap en peper en zout. Doe de spinazie in een grote kom en meng met de dressing. Strooi de cashewnoten over de salade.
Bak als laatste de champignons op hoog vuur ongeveer 4 minuten.
Vul de pannenkoek met champignons en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

Bron: 24kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten