woensdag 28 november 2012

Pastinaakpuree met zoete aardappel

Een variatie op de traditionele stamppot met uitgesproken smaken. Voor mij een heerlijk verwarmend herfstgerecht. Het originele recept komt uit het Kookboek van Ottolenghi.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 zoete aardappelen,. in grote stukken
4 wortels, in stukken
Olijfolie
2 tenen knoflook
3 pastinaken, geschild en in stukken
Zonnebloemolie
2 rode uien, in ringen
Nootmuskaat
25 gram crème fraîche
Verse bieslook, fijngeknipt
Peper
Zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardappelen, wortelen met olijfolie, peper & zout en leg op de bakplaat. Bak 45 minuten in de oven. Voeg de laatste 20 minuten de knoflookteen (met schil) toe.
Kook ondertussen de pastinaken in water met zout gaar, giet af en stamp tot een grove puree. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Roer daarna de crème fraîche er luchtig doorheen.
Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de uienringen lichtbruin en knapperig.
Doe de pastinaakpuree in een grote schaal, knijp de knoflooktenen uit en meng door de puree. Schep de aardappelen en wortelen erdoor en stamp/prak ze, het moet geen gladde puree worden. Leg de uienringen bovenop de stamppot en maak af met de verse bieslook.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten