zaterdag 17 november 2012

Omelet met spinazie en saffraan

Een recept uit Plenty van Ottolenghi, één van mijn favoriete kookboeken op dit moment. Heb er al veel recepten uit gemaakt en hij kan me elke keer weer verrassen met smaak- & productcombinaties.


Wat heb je nodig voor 1 persoon?
150 gram aardappels, in blokjes
Ongeveer 1,5 dl water
Saffraandraadjes
300 gram spinazie
1 tot 2 el citroensap
1 teen knoflook, fijngehakt
2 scharreleieren
1 el sojaroom
Kruiden naar smaak (Ik had verse peterselie, gedroogde dragon & gedroogde dille)
1 el zonnebloemolie
1 el crème fraîche
Peper
Zout

Bereiden:
Kook de aardappel in water met saffraan in ca. 15 minuten gaar, voeg de laatste 10 minuten de spinazie toe. Giet af en voeg de knoflook, citroensap, peper & zout toe en laat het mengsel afkoelen.

Klop voor de omelet de eieren met sojaroom, kruiden, peper & zout door elkaar. Bak de omelet in een koekenpan en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg de omelet op een bakplaat (met bakpapier) en bestrijk hem met de crème fraîche. Vul de omelet met het aardappel-spinazie mengsel en vouw hem dubbel. Warm hem in ongeveer 8 minuten op en serveer meteen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten