donderdag 22 november 2012

Knolselderij en linzen met hazelnoten en munt

Ook dit is een recept uit Plenty van Ottolenghi, de eerste happen vond ik erg lekker, maar daarna werd het een beetje saai. Zal het vast nog wel een keer maken, maar dan voeg ik wel iets toe of eet ik er iets bij.



Wat heb je nodig voor 2 personen?
50 gram hazelnoten
200 gram linzen
2 laurierblaadjes
4 takjes tijm
1 knolselderij, geschild en in blokjes
2 el olijfolie
1,5 el walnotenolie (of hazelnootolie)
1,5 el rode wijnazijn
Verse munt, fijngesneden
Peper
Zout

Bereiden:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking met de laurierblaadjes en takjes tijm. Kook ondertussen de knolselderij in water met zout gaat (ca. 10 minuten). Klop de dressing van de olijfolie, walnotenolie, rode wijnazijn en flink wat peper en zout.
Giet de linzen als ze klaar zijn af en meng met de dressing in een kom, schep de knolserij, hazelnoten & munt erdoor.
Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten