woensdag 14 november 2012

Chili met zoete aardappel

Nog even oefenen op fotograveren!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 el kokosolie
400 gram zoete aardappel (bataat), in blokjes

1 rode ui, in halve ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
2 rode paprika's, in blokjes
1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
1 blik tomatenblokjes
Cayennepeper
Gemalen komijn
Kaneel
Zout
Peper
Verse koriander, fijngesneden

Bereiden:
Verwarm de kokosolie met de cayennepeper, komijn & kaneel in een wok of grote koekenpan. Zet het vuur laag en voeg de blokjes zoete aardappel toe, laat ongeveer 10 minuten smoren. Zet het vuur hoger en voeg de ui, knoflook en het pepertje toe, bak een paar minuten. Voeg dan de paprika toe en bak nog een paar minuten.
Doe de zwarte bonen en tomatenblokjes bij de groenten, breng het mengsel aan de kook en laat even pruttelen op laag voer. Breng de chili op smaak met zout & peper en serveer met de verser koriander.


Eet smakelijk!

Gebruik als je ze kunt krijgen
de bataat met oranje binnenkant,
deze heeft meer smaak!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten