donderdag 29 november 2012

Bloemkoolschotel met een hazelnootkorst

Bloemkool kan soms een beetje saai zijn en met een kaassaus is het erg ouderwets. Maar hoe eten we de bloemkool vandaag dan wel? Gekookt en met een kaassaus, maar dan wel net even een anders. Ondanks de paar verbrande broodstukjes hebben we gesmuld van de bloemkool.
 
Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 bloemkool, in roosjes
50 gram hazelnoten, gehakt
1 snee desembrood, geroosterd en in kleine stukjes
15 gram boter
15 gram meel
300 ml melk
1 ui, gesnipperd
1 laurierblad
Kruidnagelpoeder
Nootmuskaat
Peper
50 gram pecorino, geraspt
Bereiden:
Stoom de bloemkool in 15 minuten beetgaar. Maak ondertussen de saus.
Verwarm de boter in een pan en voeg het meel toe, roer tot er een gladde roux ontstaat. Neem de pan van het vuur en laat een paar minuten staan. Voeg al roerend de melk toe, zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Voeg de ui, het laurierblad en kruidnagel toe en zet de saus weer op het vuur. Laat ongeveer 10 minuten zacht koken en blijf regelmatig roeren. Haal het laurierblad er uit en breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. Meng de kaas door de saus heen, bewaar een beetje kaas.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloemkool en saus en doe het in een lage ovenschaal. Strooi de rest van de kaas eroverheen, maak af met de hazelnoten en broodkruim.
Zet de bloemkool 30 minuten in de oven en daarna 5 minuten onder de grill, niet langer het brood verbrand snel. En ja dat is helaas bij mijn bloemkool gebeurt.
Bron: Delicious
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten