woensdag 21 november 2012

Blini's

Een heerlijk hapje voor op een buffet, verjaardag of om gewoon lekker van te genieten. Het bakken van de blini's is even werk, maar kan je van te voren doen.


Wat heb je nodig?
5 eieren
250 ml melk
1 zakje bakpoeder
150 gram volkoren bloem

50 gram boekweitmeel
Boter

1 pakje gerookte zalmsnippers
1 komkommer in plakjes
1 rode ui, gesnipperd
dille, fijngesneden
1 pak petrella (bieslook-roomkaas)


Groene pesto, zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst
1 bol buffelmozzarella
250 gram cherrytomaatjes
Verse basilicum

Peper
Zout

Bereiden:
Scheid de eieren. Klop de dooiers met melk, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg geleid de bloem en meel toe tot je een mooi glad beslag hebt. Laat het beslag 30 minuten rusten. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan, doe 3 scheppen beslag in de pan en bak de blini's aan beide kanten goudbruin. Ga zo door tot het beslag op is.

Meng de petrella met peper, zout en een fijngesneden ui. Beleg de helft van de blini's met wat petrella, een plakje komkommer, wat zalmsnippers en wat dille.

Beleg de andere blini's met pesto, mozzarella, tomaatjes en basilicum.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten